Sabtu, 30 November 2013

TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY


ASSALAMUALAIKUM

Dengan ini saya Hazwan hairy ingin melancarkan satu lagi contest di penghujung tahun 2013 ni kepada korang blogger dan followers blog hazwanhairy.com ni.. Untuk GA ni saya di wakilkan oleh pihak Tshirt Printing IH untuk menganjurkan Tshirt Printing Ih Giveaway by Hazwan Hairy yang akan bermula dari 13/11/2013 sehingga 30/11/2013


SYARAT-SYARAT
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog ini
2. LIKE page penaja : 
3. Tajuk : TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY
4. Copy Paste kod dalam entry korang
5. Link kan entry anda pada post entry ini..

Simple saja kan..

HADIAH :
1 helai baju I Love Blogging
2 helai baju Geek
2 Fridge Magnet Krabi
5 Keychain Krabi

Pemenang akan di pilih melalui Random.org
Senarai peserta akan di list untuk korang BLOGWALKING 

Dengan harapan korang semua dapat support GA simple dari Tshirt Printing IH dan juga saya blogger Hazwan Hairy..


Jumaat, 29 November 2013

Review Novel : Perempuan Yang Paling Aku Cinta by Acik Lana

Sebenarnya novel ni dah lama dah diterbitkan, aku pn dah lama dah baca tapi memandangkan cuti sekolah ni takdak keja yang boleh dibuat, baca jela balik novel lama2 walaupun banyak lagi novel baru yang menanti. Hee. Dah lama kan tak share novel yang best2.. Dah banyak sangat novel best2 sekarang ni haa, sebulan berapa habis tuk novel je tapi takpa, minat. hee

Seperti yang semua sedia maklum novel Acik Lana mana pernah mengecewakan kan? Malah buat aku melting gila2 dengan watak tu. Adoii so charming, romantik, cool. Hero pertama Acik, Mikail aka Mika dalam novel Aku Bukan Misstress adalah one of my favourite watak.. Suka gila dengan watak Mika, and novel PYPAC ni rasanya novel keempat Acik kot kan? Novel ni takdak ni bookstore memana sbb Acik terbitkan sendiri, ni scha beli direct dari Acik online. Novel2 Acik Semua scha dah baca! Start dari Aku Bukan Misstress, Maaf Jika Aku Tak Sempurna, Kalau Memang Harus Begitu, Perempuan Yang Paling Aku Cinta, Pelangi Cinta Buat Suami dan akan datang Akadku yang terakhir. Yg ni belum keluar lagi.


SINOPSIS

Bunga : Melalui kehidupan dengan diri terpalit dengan 'kekotoran' bukanlah mudah bagi seorang gadis bernama Bunga. Kerana hanyut dan terleka di usia remaja, dia terlanjur perlakuan bersama Karl Hakimi yang memang terkenal dengan jolokan kasanova. Dirinya dibiarkan terkontang kanting menyesali keterlanjuran mereka tatkala lelaki itu melarikan diri ke luar negara.
Dugaan semakin perit apabila dia dibuang keluarga, ditendang dari kolej dan hidup penuh payah tanpa sesiapa di sisinya. Setiap kejerihan yang dilalui menerbitkan rasa benci dan dendam kepada Karl Hakimi. Tidak pernah dia membenci seorang manusia seperti mana dia membenci lelaki yang telah merosakkan seluruh hidupnya itu.
Karl Hakimi : Enam tahun hidup di luar negara, sekali lagi dirinya terlontar ke Malaysia kerana gerak hati yang terusik entah kenapa. Setahun berlalu, mainan takdir telah menemukan dia dengan gadis bernama Bunga sekali lagi. Biarpun Bunga pernah 'disentuh' olehnya, namun malang kerana dia tidak langsung mengingati gadis itu. Bayangan Bunga hilang di celah-celah puluhan wanita yang pernah dia dampingi.
Komitmen kerja akhirnya merantai kaki mereka bersama. Dari hari ke hari, perasaan di hati Karl Hakimi kian aneh. Terdengar pula kisah pahit tentang hidup Bunga gara-gara silapnya, jiwa terhentak keras. Tidak pernah dia terfikir ada hati yang begitu sengsara kerana sikapnya yang tidak bertanggungjawab.
Atas rasa kesal, Karl Hakimi cuba menebus kesilapannya dengan memenangi hati Bunga. Namun perjalanan itu tidak mudah, kebencian dan dendam Bunga setinggi gunung Himalaya. Dan kemunculan Elman serta lelaki misteri bernama Eusoff semakin menyulitkan langkahnya menuju ke hati gadis itu.
“You know what Karl? I’m tired! Haven’t you had enough? You can’t just do that.. leave and expect to come back like nothing’s wrong?.. ~ Bunga
“Although I lived without you before, I don’t know if I could do it now. I need you, I want you Bunga…” ~ Karl Hakimi  

Untuk dapatkan mood PYPAC, scha bagi gambaran wajah Karl dengan Bunga oke. Scha amek direct dari blog Acik. Pastu scha collagekan.

gulppp.

Bagi yang dah baca tau la kan bestnya PYPAC ni, bagi yang belum baca dipersilakan baca sinopsis diatas dulu. Best kan? Tu baru sinopsis belum novelnya lagi. Memang scha sarankan sgt2 korang kaki2 novel sekelian untuk carik novel ni. Novel yang gerenti tak boleh letak punya!!

Cerita dimulakan dengan flashback kisah Bunga dgn Kimi di universiti. Kimi dikenali sbg playboy, dia seorang photographer ye untk pengetahuan semua. Aww cool gila, my taste! ekeke. Scha ringkaskanlah, sampai la satu masa depa terlanjur. And lepas saja pada tu Kimi p luar negara, Bunga pula kena buang kolej, buang keluarga. 7 tahun Kimi tinggal dia macam tu ja sedangkan dia terseksa dgn macam2. Kena baca sendiri baru faham.

Kimi balik semua ke Malaysia bukan ats sebab nak cari Bunga pn, tapi secara kebetulan depa terjumpa. Dan kebetulan lagi depa terjumpa atas urusan kerja. Once Kimi dah tau tu Bunga yg dia tinggalkan dulu, macam2 dia buat untuk dapatkan Bunga balik lepas dia cari apa sebenarnya yang Bunga lalui sepanjang 7 tahun tu. 

Baca novel ni rasa macam nak sgt jadi Bunga tu sebab Karl sgt romantik oke. Setiap2 kata2 dia memang buat melayang laa. Serious baq hang. Bunga tetap takmau dgn Karl sebab dendam dan sakit hati yang Karl tinggalkan dia macam tu ja. Last2 Bunga tergoda jugak dengan pujuk rayu Karl, tu pun puas oke. Dan disebalik semua ni depa sebenarnya ada seorang anak yg bunga tinggalkan kat stesen bas once dia dilahirkan. Ceritanya tak la semudah yg aku ceritakan ni, hehee memang besst lah jalan cerita dia. Langsung tak menghampakan. 

Banyak lagi aku nak cerita tapi macam malas jer. Ehehe rasanya ramai kaki2 novel confirm dah baca kan? Untuk yg belum baca sila sila lah baca cepat2 oke. Memang best sangat2. 5 Star untuk PYPAC dan Acik Lana.


I Love You , Karl Hakimi!

1K Giveaway By Cik Arnab


KLIK banner untuk join! Banyak hadiah2 menarik menanti yeahh!

Tutorial Cepatkan Loading Blog

Scha blogwalking tadi terjumpa tutorial ni lepas tu macam best je, scha pn try la. Berkesan oke. Memang cepat loading blog. So untuk korang2 yang terbaca entri ni apa salahnya try tutorial ni. As simple as abc.

Macam biasa.

1. Dashboard > Layout > Add a Gadjet > HTML/Javascript
2. Copy code dibawah dan pastekan.
3. SAVE!

<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js"><script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script><script type="text/javascript">jQuery(document).ready(function($){if (navigator.platform == "iPad") return;jQuery("img").lazyload({effect:"fadeIn",placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"});});</script>
<script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.4/jquery.min.js' type='text/javascript'></script><script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script><script type="text/javascript">jQuery(document).ready(function($){if (navigator.platform == "iPad") return;jQuery("img").lazyload({effect:"fadeIn",placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"});});</script>
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js">
<script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script>
<script type="text/javascript">
jQuery(document).ready(function($){
if (navigator.platform == "iPad") return;
jQuery("img").lazyload({
effect:"fadeIn",
placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"
});
});</script>

Dah? Haa senang kan? Menjadi kan? Oke big thanks to THIS BLOG yang ajar scha tutorial ni tadi. Banyak lagi tutorial yang best2 kat blog beliau so korang bole la usha2 kat SINI oke chowww

Khamis, 28 November 2013

Choral Speaking District Level 1st Place 2013


Alhamdulillah, alhamdulillah.. Dapat kekalkan kejuaraan tu lagi. Ehehe nak jugak update walaupun entri ni memang dah basi gila la. Bulan berapa lagi lawan ni ha.. Segala penat lelah akhirnya terbalas. Walaupun tewas di peringkat negeri tapi okay lahh. Next year try lagi..

All credit to our beloved coach , Sir Hakim. 

Dop tau doh nak update apa sebab dah lama sangat event ni berlalu ha. 

Ni praktis terakhir sebelum AJL. Kaaatanya. haha.. Esok tu dah lawan and malam ni rasa dah buat yang terbaik dahh. Rasanya masa lawan tu tak terbaik sgt pn, malam ni lagi best kot. Mungkin sbb nervous. Ehehe

 Ni masa tunggu bas nak bertolak ke pentas utama. Kehkeh. Bertanding kat SMK Kuala Nerang. 

 Zul + Kuan + Pdus

Nama kami sama! Shah Nur Aryana. Hehee. My bestie sehidup semati, Mia Clara. Macam2 ha krisis dengan mia ni tapi tetap bersama. haha..

Huda + Phen

Dah sampai.. Bismillah.. Kami perform giliran ke pertama! Dupdap dupdap. Sebab awalnya ingat sekolah lain mcm biasa2 ja tengok tahun ni semua pakat improve. Semua dah hebat saingan memang sengit la. Dah redha dah masa tu. Malas nak berharap sangat walaupun mmg la masih berharap nak menang. 


Masa tengah perform. Neves gila baq hang. Takdan nak bernafas rasa masa ni..


Masa tunggu result tu memang masing2 dah redha dah lagi2 lepas sir sendiri kata terima jela apa2 keputusan pn. Lepas tu depa umumkan yang tak dapat tempat dulu, masa tu berharap gila janganla sebut SMK Naka, kalau sebut rasa macam gelap dunia kot. Wehuuu. 

Pastu dah habis umumkan saguhati, tiba masanya untuk top 3. Masa nak umumkan tempat ketiga tu pn masih berharap jangan smk naka lgi, dan memang tak disebut. Lepas tu tempat kedua.. Semua diam menunggu result. Dengaq2 ja SMK Dato' ....... Tu maknanya kami la johann! haa terus pakat lompat peluk nangis semua ada. Haha tak umum pn lagi kami johan tapi masing2 perghh rasa sebak gila masa tu.. Kalau ada yang rakam keadaan masa tu kan best.. Dengaq2 ja nama sekolah tu terus sorak bukan sbb sek tu dapat no dua tapi sebab kami menang. Weheeee!!

Yeayyyyyy!!!

 Believe it or not..

The conducter, Muaz Bin Abdullah. Semangat gila kan? Haha dewan kosong sebab masa ni budak2 sekolah rendah p rehat.

Cewii sat boleh kan.

 Me wit Mia.

Me wit tirah. Adek form 2 baru ni.

 Muka bahagia.. Congrats buddyz!

Video masa persembahan takdak, ada masa perform untuk penringkat negeri tapi yang tu akan diupdate nanti k. Nantikann yeahhh!

Again. Me with Mia. Haha masa ni tengah boring tunggu bila nak bertolak, k choww :)





Giveaway Peserta Bertuah


KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:


Pemenang akan menerima sehelai blouse gojes menawan ni. Mungkinkah anda pemenang bertuah tersebut. Jengjengjeng… Jom! Sama-sama kita raikan GA simple ni.


TAMAT: 31 DISEMBER 2013

Rabu, 27 November 2013

Wordless Wednesday




Selasa, 26 November 2013

Pening2..

Pada saat sebelum tulis ni, berapa minit dok termenung fikir nak tulis entri pasal yang mana satu. Banyak sangat xttvt2 menarik yang dah aku skip. Maklumla semenjak pakai iphone5 haritu malas nak update blog sebab tinggal terus dah laptop, nak update dari fon tak puas. Nii dah iphone menghilangkan diri baru la cari laptop balik. ehehe

Nak update satu persatu event yang lama2.. Nantikan yaaa.. Wewee sedih tgk pageview hari2 kurang gila. Nak macam duluuu, update ja ada kawan2 komen. sobsobs. Nak kena aktif balik ni memandangkan sekarang tengah cuti sekolah.. Stay tunedddd

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

Isnin, 25 November 2013

23th Birthday Giveaway by MisEyz Blurz


Hadiah
(pilihan pemenang secara random!)
* Peplum Dress x 1 *
* Tribal Shawl x 1 *
* Kerongsang/ Brooch bunga x 2 *
* Fridge Magnet khas dari Terengganu x 2 *
* Keychain Special x 2 *
* Black + White Mask Shiseido x 1 *
* White Mask Shiseido + Naturgo Mask x 2 *
* Detox Gold x 2 *
* Topup RM5 x 1 *
* Topup RM10 x 1 *


Klik banner di atas untuk JOIN okeh! 

Simple GA - 3D Puzzle


Menarik kan hadiah? Klik banner kat atas untuk join okeh ;)

Ahad, 24 November 2013

Sehari di LEGOLAND sempena Johor International Jamboree (JIJ) Part III

Amboii terpanjang pulak entri pasal Legoland. Haha klik untuk baca pasal Legoland Part 1 di SINI, dan untuk Part II di SINI. Entri kali ni cuma nak share gambar2 sekitar Legoland Malaysia je. Enjoyyy.

 Legoland Kami datangg!!



 Bersama rakan2 pengakap kedah dari pelbagai daerah.



Replica of Putrajaya.

Keluarga bahagia.


Panasss. Nak bukak mata pn takleh.



Geng2 MRSM Merbok kot. Pusing2 Legoland ni asyik nampak muka depa ja..



 Jalan jalan jalan sampai pengsannnn.


 Tak larat jalan kita naik train pulak. No problem.

 Di mana kita sekarang?















Last but not least, Salam Pengakap dari kami!



Klik link dibawah untuk baca entri berkenaan Legoland.
PART III
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...